Actueel

Dit jaar bestaan we al 10 jaar. We hebben ons als bedrijfje bezig gehouden met allerlei klussen op taal- en spellinggebied, zelfs met het optuigen van een website. Achter ons kijkend hebben we ons werkgebied stiekem ook een beetje verlegd naar het schrijven en vormgeven van boeken en brochures. Meestal hebben die raakvlakken met het onderwijs (daar zijn we tenslotte werkzaam in), soms ook niet. Lees maar even verder:

Brochure e-nummers

We hebben een brochure samengesteld die ingaat op de effecten van e-nummers op het lichamelijk en geestelijk welzijn van kinderen, met als titel ‘E-nummers in combinatie met iets drukkere kinderen.’

ASS, autismespectrumstoornis

In samenwerking met een drietal jongeren is er een boekwerkje verschenen over hoe zij Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Hfd15afb3-Ik-ben-anders-koe.jpgomgaan met ASS, met als doel vooral de omgeving van deze jongeren te informeren wat dat voor hen inhoudt.

Dit informatieve boekje bevat naast gesprekken met dit drietal ook basisinformatie over ASS. Het boekje heeft, op hun verzoek, de titel ‘Hoe overleef ik autisme’ meegekregen.

Boek

In 2019 is er ook een boek van de drukpers gerold dat als titel ‘De molenares van Buurmalsen en Tricht’ heeft gekregen. Dit boek is bijna een historische roman met, tussen neus en lippen door, veel informatie over het leven op het platteland in de dorpjes Buurmalsen en Tricht rond 1700. Voor iemand met interesse in de geschiedenis van het platteland rond deze tijd, een leerkracht bijvoorbeeld, een aanrader.

Bovengenoemde werken zijn nog leverbaar overigens.

We zijn nog lang niet uitgeschreven, maar gaan ons toch ook wat meer profileren richting taal- en spellingcontrole, want daar ligt toch ons hart.

Dus heb je een klus, laat het ons weten, wij gaan graag met je in zee.